מה יש לאכול

מה יש לאכול?

הרי לקראת האירוע שלכם, נשב ונתכנן והוא יהיה בדיוק בדיוק בדיוק כמו שתרצו. 
אז התפריט שלכם יהיה שלכם. 
שמה כאן שלוש דוגמאות, רק בשביל ההשראה. 
 
ציונות זו לא מילה גסה: זכינו לארח את אלטון גון', רולינג סטונס, סנטנה, פיקסיז, סאונד גרדן.
וכשבניתי את התפריט הרגשתי גאווה גדולה על מה שאנחנו (=ישראל) יודעים לעשות
הגשנו מנות מוקפדות וטובות בוייב ישראלי, חם, שופע ושמח. 
וכן - קיבלנו מחיאות כפיים. 

בראשונות: פלפלים קלויים ממולאים גבינות, פטריות פורטבלו במילוי עשבי תיבול ובורגול עם גבינה מלוחה, "פלאפל" חצילים.

היו סלטים: סלק צלוי עם גבינה מלוחה, כוסברה ונענע, ירוק מלא נבטים ונבטוטים בוינגרייט חרדל מתוק מעט, שלל עדשים עם שלל ירקות.

לב הארוחה: קדרת בשר בשרדונה וענבים, פילה בקר במילוי עשבים ופיסטוקים, פילה אמנון עטוף בקדאיף עם קליפת לימון, צ'ילי ומלח גס, "מחמר" מהמטבח הערבי.  
לבסוף הגשנו: קראמבל פירות חם, טרייפל פירות קר, עוגות גבינה קטנטנות וקולי סברס.   


צלחת מזלג או אוכל רחוב טובים לחתונות, כנסים, קבלות פנים – זה דינמי וזז, טעים ומשמח. 

אצבעות: סינתה באספרגוס על פירה בהיר עם איולי לימונים כבושים, סביצ'ה אינטיאס עם הדרים ונענע, מרק בספל דגים ופרנו, "קבב" אזוקי בפיתה זעירה איולי לימונים ונבטי חמניות.

שולחן חרסים: פורטבלו בטימין ומלח גס, מטיאס בצל ירוק, אספרגוס באיולי שומשום קלוי, ממרח עדשים וג'ינג'ר, כדורי סטיקי רייס עם סלמון ושמשום שחור, קינואה עם קישואים וחמוציות.

צלחות: רביולי אטישוק ירושלמי בשום וטימין, אנטריקוט בבצל מקורמל ומרסלה על פירה בהיר, לברק בעלי גפן חרוכים, אסאדו שעות בתנור עם פסטו וזעתר טרי, טאקוס של עוף צלוי פרחולס וגאוקמולה.  

קטנות מתוקות: טארט שוקולדים, מוס שוקולד בלגי קלאסי, טירמיסו, פנה קוטה תות ושוקולד לבן, קראמבל אגסים ושקדים מלוחים, טרייפל שוקולד, תותים וקצפת

הפנינג ים תיכוני או כמעט פארם טו טייבל - כל מה ששייך לעולם הגיאוגרפי, תרבותי של השכונה שלנו.  
 
מעדניה: צנצנות משולטות של פסטו בזיליקום, פסטו כוסברה, ממרח פלפלים צהובים,
פטה כבד עוף בקסיס, שעועית לבנה אפויה בעגבניות, קונפי שום ורוזמרין, ריבת תאנים,
ריבת עגבניות שרי, זיתים וחמוצים, לחם, גבינות בעיקר קשות, דגים מעושנים ומלוחים.

ירקות ושאר ירקות: קפריזה, צזיקי עם נענע וקרח, סלט של פירות ים, שעועית ועשבים, סלט פטוש.  

חם: צ'וקור – שבלול גדול של פילאס ממולא בתרד ובולגרית טובה, קבב של בקר וטלה, מוגש עם בצל מטוגן חלקית, פטרוזיליה קצוצה ויוגורט סמיך, פסטה בארטישוק ולימון.

הפתעות תוך כדי: טבעות קלאמרי בציפוי פריך עם פלח לימון, גרגרי חומוס ופול יבש עם מלח, לימון וכמון, מרק אבטיח וודקה קר,

מתוק: אבטיח ומלון עם הקליפה, כנפה חמה ומתוקה, קרטיבים זעירים של פרי טבעי,
מלא ממתקים, עוגת גבינה עם רוטב משמשים ליד, עוגת פרי קייצי הפוכה, חלבה ומלבי. 

                                                              
אז מה תרצו שנגיש באירוע שיהיה הכי שלכם? 

Share by: